Den senaste tiden har det framkommit att unga har dött på grund av morfinplåster. Fyra personer i Nynäshamnområdet har under två veckor och Polisen går ut och varnar att man måste ta detta på stor allvar. 

1546555-drugsSveriges radio har bland annat skrivit om händelsen där de menar att polisen har funnit ett samband mellan de fyra döda personerna och fentanylplåster, vilket är ett morfinplåster som man använder vid smärta och som är mycket vanligt när det kommer till cancerpatienter. Nu går poliser ut och varna om detta morfinplåster som man sett har blivit tillgänglig för missbrukare.

Tre pojkar, en flicka

Av de fyra personer som mist livet var tre killar och en tjej. De första som påträffades var en kille och en tjej, 1988 och 1989 för att en vecka senare finna en man, 1993. Bara några dagar efter fann man en till man, född 1987. Alla hade fentanylplåster på sig skriver sajten Drugnews. Plåstret är otroligt potent och för några år sedan såg man att det dykt upp på villovägar i Halland där fem avled till dess följder. Detta plåster blir allt vanligare och man konstaterade att i fjol hade 66 personer avlidit av plåstret. Polisen gör sitt allt för att få bukt med detta, men det är otroligt svårt, lika svårt som att stoppa andra droger.

Förr var det mycket tal om den ryska drogen Krokodil som är ett hemmagjort opium, men nu verkar det som om plåster blir allt varligare. Det gäller att man får mer information och förståelse kring dessa droger samt att man jobbar med unga människor och ser till att det finns stöd. När det sker ett dödsfall är det även mycket viktigt att den avlidnes omgivning ska kunna finna tröst. Viktigt att tänka på är att det finns mycket hjälp att få när det kommer till dödsfall och på begravningsbyrån http://www.ofw.se går det att finna mer information.