Det finns många inrättningar där det krävs extra vårdkompetens och specialistkunskap. Behandlingshem för missbrukare är en typ som kräver både utbildning och ett starkt psyke av personalen. Att hyra in personal kan ibland vara enklare eftersom de jobbar kortare perioder.

Att vara bemanningssjuksköterska på ett behandlingshem kan bli en riktigt givande och tuff erfarenhet. Men det krävs mycket av dig för att hantera vardagen. Missbrukare kan bli våldsamma och du kommer att se mycket sorg runt omkring dig. Om du emellertid väljer att arbeta kortare perioder och utbilda dig emellanåt kan arbetet bli riktigt givande.

 

Olika behandlingar för olika missbruk

Idag kan du utsättas för många olika typer av missbruk även om alkohol och droger är det vanligaste. Många faller in i spelmissbruk och sexmissbruk samt andra varianter. Som inhyrd sjuksköterska kommer du komma i kontakt med människor med olika personligheter, varav våldsamhet hör till vardagen. Det är dock inte alla som orkar jobba med detta under en längre period och då är bemanningsföretag en bra lösning.

 

Bli ett stöd utan att förlora dig själv

Det råder stor efterfrågan på kompetens inom stöd för missbruk men samtidigt uppfattas det inte som en populär karriärbana att gå eftersom det blir tufft att arbeta med i det långa loppet. När du arbetar som bemanningssjuksköterska har du möjlighet att jobba på olika vårdinrättningar på olika platser i landet samt under längre eller kortare perioder. Det kan underlätta när du behöver en paus och måste hämta andan igen. Dessutom brukar du kunna få ett rejält lönelyft, inte minst i Stockholmsregionen, skriver SvD.

 

Priset för exempelvis en grundutbildad sjuksköterska ligger på 500 kr i timmen medan en specialistsjuksköterska kostar i snitt 570 kr i timmen.