..Om du arbetar som forskare, författare eller jobbar med PR är det inte omöjligt. Det är nämligen så att det är i dem branscherna som man dricker mest kaffe, enligt en Amerikansk studie som Dagens Nyheter presenterar i en artikel här. Och det behöver ju inte vara fy skam – kaffe är ju faktiskt både gott och nyttigt. Men nog finns det någonting som kan göra oss beroende av kaffe: koffeinet.Men det ska inte vara någonting som oroar allt för mycket , så länge du har tillgång till kaffet. Bäst är det självklart om den arbetsplats man jobbar på har en bra kaffebryggare eller kaffemaskin. Om det saknas bör du snarast ta dig till chefen och be hen att hyra kaffemaskin så att du får det du behöver för att kunna utföra ditt arbete på absolut bästa sätt.

Om din chef – mot förmodan – anser att kaffe inte är bra att  ha på företagen, bland annat för att det kan skapa ett visst “beroende”, bör du hänvisa till en artikel under DN “livsstil”. Den visar på att man ska dricka kaffe för hälsans skull. Så här står det:

Den har kallats IT-folkets bensin och innehåller det i särklass mest spridda centralstimulerande medlet i världen. Kaffe piggar upp, skärper minnet och koncentrationen och får vår kropp att bränna fett, andas snabbare, producera magsaft och kissa oftare.

Bli beroende av gott kaffe – inte besktkaffe kopp

Låter det spännande? Vänta bara tills du har läst hela artikeln! Vill du dessutom veta hur du undviker dåligt kaffe rekommenderas denna artikel där Nyheter 24 informerar om hur du gör för att ditt kaffe inte ska smaka beskt – någonting som lätt händer om en kokar kaffe. För att helt undvika det rekommenderas en kaffemaskin, eller ännu bättre: en espressomaskin. Då löser sig allt det per automatik.