Om du har hamnat i en oduglig livsspiral som bara drar dig nedåt mer och mer är det dags att göra en total tvärvändning. Men hur ska det gå till när man är mitt uppe i missbruket eller beroendet? Då är det dags för en hjälpande hand – i form av en coach.

Om du är missbrukare behöver du verktyg för att dels erkänna ditt problem och dels för att få stöd att komma ur det. En livscoach som Tommy Davidovic har bred expertis av alla former av människor och hjälper folk att dels uppnå bättre mål inom idrotten, dels få människor att komma ur ett beroende. Allt handla om att uppnå mål och kunna övervinna sin rädsla. Att jobba som detta ger både coachen själv och patienterna en bättre personlighetsutveckling.

skylt i sandenCoachens roll

En livscoach är inte där för att säga åt dig vad du ska göra – tvärtom försöker hen få dig att komma underfund med vad du ska göra för egen del. En coach styr dig inte utan hjälper dig istället med att styra dig själv och hitta tillbaka till din livskvalitet. Personen får dig att ställa frågor om dig själv och vem du är, vad du vill ha ut av livet och framför allt att se ditt egenvärde. Utan självinsikt, självkontroll, erkännande och självkärlek till dig själv har du svårt att klättra uppåt på stegen.

Som idrottspsykologen säger: Vi lever i en värld som har kontroll på det mesta.

Det kan i början vara svårt att lyssna till coachen om du helst inte vill veta av råden, men å andra sidan har du förmodligen redan bokat tiden för att du är beredd att göra skillnad. Att lära dig lyssna medför också att du lär dig bli lyhörd inför andra människor.