Som känner av den eländiga hostan, orken tryter, ont i ryggen, barnen/sambon klagar på lukten, du är less på att bli styrd av cigaretten eller snuset och du börjar också inse att det är en massa pengar som formligen går upp i rök. Nu får det vara nog, du har bestämt dig – det är nu som det verkligen ska bli av. 2014 är året då du ska bli tobaksfri.

Känner du igen dig i citatet som är taget ifrån vk.se? Då är du långt ifrån ensam! Många är det som vill sluta att röka, och när det går från ett år till ett annat så är det verkligen ett perfekt tillfälle för att slå slag i saken och verkligen göra det. Man får som en slags ny energi som kanske inte funnits där förr, och det kan då kännas lättare att bli av med sitt tuffa beroende som man ofta burit med sig ett bra tag. Och det är ju aldrig roligt att vara beroende av något, så att sluta är verkligen helt rätt beslut, så gratulerar om du läser detta med en bestämd hjärna!

Vissa kan behöva professionell hjälp, precis som när man ska sluta med alkohol, droger och liknande. Och den hjälpen är verkligen något som man ska utnyttja och prioritera! För visst, det kanske kostar en slant, men om man jämför med hur mycket pengar man gör av med bara på ett år genom rökning så märker man att det lönar sig otroligt snabbt. Dessutom så kommer man ju må mycket bättre, och det är trots allt det allra viktigaste som finns!